Koronatiedote 1.11.2021

Tervehdys teille koteihin

Syysloman aikana ja sen jälkeen koronatartuntojen ja -altistuneiden määrä kaikilla kouluilla on lisääntynyt. Syväkankaan koulun oppilaista tällä hetkellä on 20 asetettu terveysviranomaisten toimesta karanteeniin, samoin kaksi henkilökunnan jäsentä. Pääasiassa karanteenit purkautuvat loppuviikosta. Koululla pyrimme edelleen pitämään turvavälejä, vietämme välitunteja ulkona, porrastamme ruokailuja sekä pyrimme toiminnassamme olemaan sekoittamatta perusopetusryhmiä. Tärkeimmät suojautumiskeinot kuitenkin ovat käsien pesu ja kasvosuojaimen käyttäminen. Kouluun tulemme ainoastaan täysin terveenä eli jos on pienintäkään sairauden tunnetta, silloin on jäätävä kotiin.

Huomatessanne epäkohdan tiedotustoiminnassamme, pyytäisin teitä olemaan ensisijaisesti yhteydessä meihin. Pyrimme palvelemaan teitä kaikkia mahdollisimman hyvin ja tällä tavoin menettelemällä rakennamme yhdessä entistä vahvempaa yhteisöä. Kaikki eivät olleet havainneet viestiä Tiedotteista ja nyt tiedotankin myös näin suoraan viestin muodossa.. Menneen viikon lopulla sain mahdollisuuden tiedottaa suoraan myös esiopetuksen oppilaiden koteja, joten näin tavoitamme yhä suuremman osan kouluumme kiinteästi liittyviä henkilöitä.

Olen myös vastaanottanut huolestuneita puheluita Syväkankaalla asuvilta kuntalaisilta, jotka kertovat iltojen pimetessä ilkivallan lisääntyneen. Lapsiryhmät ovat mm. rikkoneet asukkaiden posti- ja roskalaatikoita sekä heittäneet silloilta kananmunia autojen päälle. Pyytäisin, että kodeissa käytäisiin keskusteluja myös näistä asioista.

Ystävällisin terveisin

Mika Timonen

Syväkankaan koulun rehtori

 

Liitän tähän myös LPSHP:n Koronatiedotteen tältä päivältä:

 

Meri-Lapin koronatilanne on heikkenemässä.

Viime viikolla todettiin noin 60 uutta koronavirustartuntaa, mikä on pandemia-ajan ennätys. Myös sairaalahoitoon on jouduttu turvautumaan koronavirustaudin vuoksi. Tartunnanjäljitys on ylikuormittunut.

Tartuntamäärät on saatava tasoittumisen jälkeen laskusuuntaan, jotta vältetään koronavirustautiin liittyvät vakavat rokottamattomien sairastumiset ja sairaalahoidon ylikuormittuminen.

Tartunnanjäljityksessä on tullut toistuvasti esille se, että useita henkilöitä on liikkunut oireisinä töissä ja opinnoissa ja koulussa. Tästä on ollut seurauksena laajoja altistumisia. Karanteenissa on Meri-Lapissa tällä hetkellä n. 400 henkeä. 

 

Lieväkin flunssa pitää sairastaa kotona ja muistaa ohjeistus koronavirustestiin menosta!

 

Maskien käyttö on vähentynyt. Erityisesti rokottamattomien tulee suojata itsensä kasvomaskilla, huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä välttää korkean riskin joukkotapahtumia. 

 

Koronaturvatoimia suositellaan ahtaissa sisätiloissa kaikissa niissä tilanteissa, joissa riittävää turvaväliä ei voi taata.

 

Vahva suositus sairaanhoitopiiriltä: Hakekaa rokote!

Rokotusajan voi varata :https://koronarokotuskemi.kehollesi.fi/?fbclid=IwAR1YvljbTM46iDeBaRTZm8BnuObADFZDUuQ9ZzgnW34TZZ9YFZKtJyGZfCU

 

Koronavirusrokote on syytä hakea ennen influenssakauden alkua. Koronavirustaudin ja influenssan yhtäaikainen sairastaminen altistaa rokottamattoman henkilön vakavalle sairaudelle. Rokotuskattavuuden lisääntyminen on välttämätöntä tautilanteen rauhoittamiseksi.

 

Lähde: LPSHP Koronatiedote 1.11.2021