Etätyöohjeet oppilaille

Lue ja kertaa, miten opiskelu onnistuu kotona.

Tilanne on meille kaikille uusi. Olemmehan kaikki armollisia ja oppivaisia uuden edessä. Kyllä me tämän laitamme yhdessä sujumaan. 

1. Tee samat aamurutiinit kuin normaalina koulupäivänä. Syö hyvä aamupala, vaihda yöasu päivävaatteisiin ja tee pieni liikuntahetki - kävele vaikka kortteli ympäri. Kehosi on tottunut siihen, että liikut koulumatkoilla aamuisin ja iltapäivällä! 

2. Pidä taukoja! Et työskentele koulussakaan 7 tuntia putkeen, pidä välitunteja. Olet tottunut tiettyyn ateriarytmiin. Syö luonaasi ja välipaloja, jotta jaksat. 

3. Tulet tekemään enemmän töitä tietokoneella. Muista ottaa muutama taukojumppa päivän mittaan, jotta niska-hartiaseutu pysyy kunnossa. Jumppakissan ohjeet täällä. Tarkkaile ruutuaikaasi. Opiskelusi tapahtuu tavallista enemmän ruudun välityksellä, joten kiinnitä huomiotasi myös someen ja pelaamiseen käyttämääsi aikaan. 

4. Et ole lomalla! Olet nyt oppimassa ja tekemässä töitä etänä koulun ulkopuolella. Onneksi oppiminen ei ole paikkaan sidottua. Oppiminen vaatii kuitenkin omaa aktiivista työtä. Sinun tulee ottaa vastuuta omasta oppimisestasi, että hommat tulevat tehtyä sovitusti. Noudata lukujärjestystä. Opiskelutekniikat korostuvat itsenäisemmin opiskeltaessa, katso täältä lisävinkkejä. 

5. Seuraa viestintää Wilman kautta 

6. Jos sinulla ei ole mitään laitetta tehtävien tekemiseen tai tunnukset (eduKemi) eivät toimi, ota yhteyttä omaan luokanvalvojaasi. Kännykällä tai muulla mobiililaitteella pääset hyvin alkuun. Nettiyhteyden voi jakaa omasta kännykästä jos muuta nettiä ei ole. 

7. Etänä voi ja kannattaakin opiskella yhdessä! Esim. Google Meet videokokousten avulla voitte ystäväporukan kanssa järjestää opiskelusessioita - kokeile rohkeasti! Myös opettaja voi järjestää yhteisiä opiskelusessioita - etäoppitunteja (näistä ilmoitetaan erikseen). 

8. Ellet pääse Classroomiin, tarkista, että käytät kirjautumisessa edukemin sähköpostiosoittetta. Google Classroom toimii mobiililaitteissa omalla maksuttomalla sovelluksella. Kirjaudu myös mobiililaitteessa sovellukseen edukemin sähköpostiosoitteella. 

9. Arviointikeskustelut jatkuvat ennalta sovitun mukaisesti. 

10. Ole aktiivinen! Opettajat ovat myös töissä eli tukemassa sinua oppimisessasi vaikka ovatkin etänä niinkuin sinä. Muista pyytää apua jos et ymmärrä jotain tai jokin on epäselvää!