Hyƶtyliikuntaa, hyvinvointitekoja ja urheilua - Kemin #BeActive-kampanja 23.-30. syyskuuta

TIEDOTE OPPILAIDEN VANHEMMILLE 

Hyötyliikuntaa, hyvinvointitekoja ja urheilua - Kemin #BeActive-kampanja 23.-30. syyskuuta 

Kemin koulut osallistuvat tänä vuonna Euroopan urheiluviikkoon etänä. Oppilaille järjestetään somekanavilla ja hyvinvointisovellus HeiaHeiassa 23.-30. syyskuuta kampanja, jossa oppilaita kannustetaan kulkemaan koulumatka lihasvoimin, ajattelemaan hyvinvointiaan ja lisäämään liikuntaa niin välituntisin kuin vapaa-ajalla. 

Kouluilla #BeActive-kampanjan toiminnot tapahtuvat kotiluokissa aamunavauksien yhteydessä ja välituntisin. Kampanjan teemana on osallisuus, ja oppilaskuntia kannustetaankin suunnittelemaan muiden koulujen oppilaille haasteita välitunneilla tehtäväksi. 

Tehdyt liikunta- ja hyvinvointiteot oppilaat tallentavat kuvan kanssa HeiaHeia-sovellukseen. Oppilaita kannustetaan myös ottamaan liikunta-aiheisia kuvia, joita koulujen somevastaavat julkaisevat koulujen somekanavilla Euroopan urheiluviikon #beactive-tunnuksella varustettuna. Parhaat kuvat ja ahkerimmat liikkujat palkitaan! 

Kemin kaupunki kannustaa oppilaita HeiaHeian käyttöön 

Kemi on ensimmäisenä Suomen kuntana ottanut käyttöönsä hyvinvointialustan, joka on avoin kaikille kaupunkilaisille. Erityisesti HeiaHeia-sovellus soveltuu kouluille, joissa sitä käytetään sekä arjen hallinnan ja terveellisten elämäntapojen opetukseen että oppilaiden kannustamiseen liikkumaan enemmän myös vapaa-ajalla. 

HeiaHeian käyttäminen ei ole oppilaille pakollista, ellei opettajan kanssa ole toisin sovittu, mutta se on hyvin suositeltavaa. Pienemmät oppilaat, 1.-3. luokkalaiset, voivat käyttää sovellusta omilla puhelimillaan vanhempien harkinnan mukaan. Kokemusten mukaan tätä 

vanhemmat ovat selvinneet käytöstä hienosti itsenäisestikin. Ellei oppilaalla ole älypuhelinta, HeiaHeiaa voidaan käyttää myös selaimen kautta. 

HeiaHeiaa käytetään työkaluna myös liikenneturvallisuuteen ja hyötyliikuntaan liittyvässä Fiksusti kouluun -hankkeessa. Erityisesti hankkeen pilottikoulujen, Syväkankaan ja Karihaaran, koulujen oppilaiden toivotaan käyttävän HeiaHeian GPS-työkalua koulumatkoilla, jotta pyöräily- ja kävelykilometrien määriä voidaan arvioida hankkeessa mahdollisimman tarkasti. 

Hyvinvointisovelluksen on todettu lisäävän selvästi kaikenikäisten liikunnan määrää ja terveellisten elämäntapojen noudattamista. Kemissä HeiaHeiaan on kirjattu tänä vuonna yli 120 000 liikunta- tai hyvinvointitekoa ja sillä on yli 1300 kaikenikäistä käyttäjää. 

Myös oppilaiden vanhemmat voivat liittyä HeiaHeiaan kemiläiset-yhteisön koodilla KEMI. Sovelluksen saa ladattua ilmaiseksi sovelluskaupasta.