Kemin perusopetuksen KORONA-ohjeistus 12.8.2020 alkaen

Kemin perusopetuksen KORONA-ohjeistus 12.8.2020 alkaen 

Oppilaille ja vanhemmille: 

● Sairaana tai oireilevana ei pidä tulla kouluun vaan otetaan yhteys Korona-virusneuvontapuhelimeen puh 040 825 1072. 

● Koulun henkilökunta ja huoltajat ohjaavat oppilaita päivittäin hyviin hygieniakäytäntöihin. 

● Koulupäivän aikana minimoidaan lähi- ja oppilasryhmien välisiä kontakteja tila-, välitunti- ja ruokailujärjestelyillä. 

● Vanhempia informoidaan ja tapaamisissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä. Lähitapaamisissa otetaan huomioon hygieniaohjeet. 

● Vanhempainiltoja voidaan tarvittaessa järjestää ulkotiloissa tai etäyhteyksiä hyödyntäen. 

● Muiden kuin oppilaiden ja koulun henkilökunnan oleskelua koulun alueella tulee välttää. 

● Jos olet vieraillut Suomen luokittelemassa riskimaassa, on suositeltavaa olla kaksi viikkoa omaehtoisessa karanteenissa. Esimerkiksi Ruotsi luokitellaan riskimaaksi koronaviruksen suhteen. Huomioithan, että riskimaiden luokitus voi muuttua päivittäin. Muistathan, että vain terveenä voit tulla kouluun! 

Opetusjärjestelyitä: 

● Opetus järjestetään lähiopetuksena. Lähiopetuksessa noudatetaan normaalia lainsäädäntöä. 

● Vuosiluokilla 1–6 opetus pyritään järjestämään pääosin saman luokanopettajan johdolla. 

● Vuosiluokilla 7–9 ja eri luokkien yhteisillä tunneilla pyritään hygieniaohjeilla, tilaväljyydellä ja siivouksella vähentämään tartuntariskiä. 

● Opetuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan lähistöllä olevia ulkotiloja sekä luontoympäristöjä. 

● Koulukuljetuksissa noudatetaan THL:n ohjeistusta. 

● Kouluissa ei järjestetä koko koulun yhteisiä tilaisuuksia. 

● Opetushallitus on laatinut ohjeet opetukseen osallistumisesta ja poissaoloista. Linkki ohjeisiin. 

● Lomamatkojen osalta noudatamme hallituksen ohjeistusta. Emme myönnä ulkomaan lomamatkoille poissaololupaa. 

Ruokailu: ● Kädet pestään huolellisesti saippualla ennen ruokailua. 

Ruokailulinjaston alusta löytyy käsidesi. 

● Ruokailuaikoja porrastetaan ja panostetaan tilaväljyyteen ruokailutilanteessa. 

● Hygieniaa tehostetaan ruuanvalmistuksen ja -jakelun sekä syömisen aikana.