23.4.

Maksu perumattomista poisjäänneistä opiskeluterveydenhuollossa.

Lapin hyvinvointialue on linjannut, että yli 18-vuotiailta peritään maksu perumattomista ajanvarauksista myös maksuttomissa palveluissa. Näin ollen asia koskee myös opiskeluterveydenhuollon palveluja.

Lue koko juttu SOS

29.8.2023

Kela alkaa seurata toisen asteen opintojen edistymistä syksyllä 2023

Toisen asteen opintojen edistymisen seuraaminen siirtyy oppilaitosten vastuulta Kelaan. Muutos perustuu vuonna 2020 voimaan tulleeseen tiedonhallintalakiin, jonka siirtymäaika on umpeutumassa. Tänä syksynä Kela alkaa seurata opintojen edistymistä toisen asteen ammatillisessa perustutkinnossa ja lukion nuorten oppimäärässä. Tähän asti tehtävää ovat hoitaneet toisen asteen oppilaitokset. Jos oppilaitos on huomannut, ettei opiskelija ole edistynyt riittävästi opinnoissaan, se on ilmoittanut asiasta Kelaan. Kela on tarvittaessa lähettänyt opiskelijalle selvityspyynnön opintojen edistymisestä.

Lue koko juttu KOH

9.8.2023

Opiskeluhuollon kuraattori tiedottaa

Lue koko juttu JPe

Opiskelijaravintola Melissan ruokalistat ja erityisruokavalio lomakkeet

Linkit Melissan ruokalistaan ja erityisruokavalio lomakkeeseen. Allergialomakkeen lisäksi tulee Melissaan toimittaa lääkärin tai terveydenhoitajan lausunto, joka palautetaan opiskelijalle. Huom! Viime lukuvuoden lomakkeet on hävitetty kesäkuussa, joten jatkavien opiskelijoiden tulee toimittaa uusi lomake Melissaan.

Lue koko juttu KOH

30.5.2023

Koulumatkatuen verkkohakemus on julkaistu – uuden lukuvuoden tuen voi hakea OmaKelassa jo ennen koulun alkua

Kela on julkaissut uuden koulumatkatuen verkkohakemuksen, jolla tuen voi hakea helposti OmaKelassa jo ennen uuden lukuvuoden alkua. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat hakea tuen jo nyt. Jos opiskelija aloittaa toisen asteen opinnot syksyllä, tuen voi hakea, kun on vastaanottanut opiskelupaikan.

Lue koko juttu KOH

3.5.2023

Opiskeluhuollon kuraattori tiedottaa

Lue koko juttu JPe

24.4.2023

KOULUN TYÖ- JA LOMA-AJAT LV 2023 - 2024

Lue koko juttu KOH

14.2.2023

Sauvosaaren koulun terveydenhoitajan vastaanotto lukiolla torstaisin

Sauvosaaren koulun terveydenhoitajan vastaanotto Sauvosaaren koulun oppilaille helmikuusta alkaen torstaisin.

Lue koko juttu SOS

OPISKELIJOIDEN JA PERUSKOULUN PÄÄTTÄVIEN KESÄTYÖT KEMISSÄ

Sinä kemiläinen nuori, jos opiskelet ammattiopistossa, ammattikorkeakoulussa tai lukiossa ja olet oppilaitoksen kirjoilla (et valmistu keväällä 2023), voit hakea Kemin kaupungin kesätöihin tai vaihtoehtoisesti kesätyösetelin, jolla voit hakea työpaikan itse.

Lue koko juttu KOH

31.1.2023

Opiskeluhuollon kuraattori tiedottaa

Kuraattori koululla

Lue koko juttu JPe

27.1.2023

Ylioppilastutkintolautakunnan tiedote 27.1.2023

Digitaalinen ylioppilastutkintotodistus.

Lue koko juttu KOH

31.10.2022

Maksuton ehkäisy kaikille alle 25 -vuotiaille Kemissä 1.11.2022 alkaen. Ehkäisytoiminta siirtyy neuvolaan.

Kemissä alle 25-vuotiaat saavat maksuttoman ehkäisyn Kemin neuvolasta osoitteessa Valtakatu 6. Tarjolla on kaikki ehkäisyvalmisteet (ehkäisypillerit, -laastarit ja -renkaat sekä kierukat, kapselit, suuseksisuojat ja kondomit). Nuori voi varata ajan ja saada seksuaalineuvontaa numerosta 040 665 8883 arkisin klo 11.30–13.00.

Lue koko juttu SOS

30.5.2022

Kuvataiteen lukiodiplomi tehtävät 2022 - 2023

Kuvataiteen lukiodiplomin tehtävät on nyt julkaistu. Lukiodiplomi on itsenäinen näyttö, joka suoritetaan opettajan valvonnassa. Tehtävät vaihtuvat vuosittain, nyt tehtäviin voi jo tutustua. Yleensä kuvataiteen lukiodiplomi on suoritettu 3. jaksolla, eli tässä on nyt lähes puoli vuotta aikaa pohtia, harjoitella ja suunnitella tulevaa tehtävää. Ennen lukiodiplomia on opiskeltava neljä lukion kuvataiteen kurssia.

Lue koko juttu KOH

23.3.2022

Pyydä apua -nappi otettu käyttöön Kemissä

Kemissä on otettu käyttöön kaikille kunnan lapsiperheille, nuorille ja työikäisille tarkoitettu Pyydä apua -nappi. Ohessa lisätietoa.

Lue koko juttu JÄH

22.12.2021

Alaikäisen puolesta asiointi Omakannassa tulee mahdolliseksi huoltajille 19.1.2022 alkaen

Lue lisää tiedotteesta!

Lue koko juttu SOS

5.11.2021

TIEDOTE 5.11.2021

Sosiaalisessa mediassa on alkanut levitä tieto, että korona-altistumisen takia tehty karanteeni päättyisi, jos kuudentena karanteenipäivänä otettu koronatesti on negatiivinen. Karanteeni päättyy ainoastaan tartuntatautilääkärin päätöksellä. Koronavirustestiin mennään vain silloin, kun ilmaantuu koronavirustautiin sopivia oireita. Oireeton henkilö voi mennä koronatestiin ainoastaan tartuntatautilääkärin määräyksestä.

Lue koko juttu JÄH

3.11.2021

TIEDOTE: Kemin peruskoulujen ja lukion KORONA-ohjeistus 3.11.2021 alkaen

Lue koko juttu JÄH

2.11.2021

Lukuvuoden 2021–2022 lukiodiplomitehtävät julkaistu Opetushallituksen nettisivuilla

Opetushallitus on julkaissut lukuvuosittain vaihtuvat tehtävät median, musiikin, kuvataiteen ja käsityön lukiodiplomeihin. Lisäksi kaikille lukiodiplomeille yhteinen tehtävä on julkaistu.

Lue koko juttu KOH

14.10.2021

Wilman tunnuksia kalastetaan väärennetyn Wilma-sivun kautta

Wilman palveluntarjoajan Visman tietoon on tullut, että ulkoinen taho on luonut kopion yhden kunnan/oppilaitoksen Wilman etusivusta. Hyökkääjä pyrkii tämän avulla keräämään käyttäjien käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Etusivun kopio on muutoin identtinen oikean Wilman kanssa, paitsi osoitteen .fi-pääte on muutettu. Toistaiseksi tiedossa on, että hyökkäys kohdistuu ainoastaan yhden kunnan/oppilaitoksen Wilmaan. On kuitenkin syytä varautua siihen, että tällaista voi esiintyä myös muissakin kunnissa/oppilaitoksissa.

Lue koko juttu (Ylläpidon tiedote)

7.6.2021

Valokuvia ylioppilasjuhlasta 5.6.2021

Kemin Kuvaamon Mika Ahonen valokuvasi tämän kevään ylioppilasjuhlan. Kuvia pääsee katsomaan ja lataamaan omaan käyttöön oheisesta linkistä. Paperisia kuvia voi halutessaan tilata Kemin Kuvaamosta.

Lue koko juttu JÄH